CHUGUN MIKROSTRUKTURASINING FAZA TARKIBI VA QATLAM QALINLIGINI AVTOMATLASHTIRILGAN TAHLILI - Samandarov Ilxomjon Rasulovich, Karimov Sardor Yashinovich, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
So‘nggi yillarda metallurgiyada Lost Foam Casting usuli asosida armirlangan chugunlar keng qo‘llanilmoqda [1]. Bu usul materiallarning mustahkamligi va eskirishga chidamliligini oshirishi bilan mashinasozlik va boshqa sohalarda muhim ahamiyat kasb etadi. Biroq, asosiy ko‘rsatkichlardan biri bo‘lgan uglerodlangan qatlam qalinligini qo‘lda o‘lchash usullari ko‘p vaqt talab qilishi, inson omiliga bog‘liq bo‘lishi va xatolik keltirib chiqarishi mumkin