ASOSIY VOSITALARNI AMORTIZATSIYALASH VA XARAJATLAR HISOBI: IQTISODIY MOHIYAT, METODLAR VA AMALIYOT - Inomov Sardor Abdusalomovich,Inomov Hasanboy Abdusalom o`g`li, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda korxonalar faoliyatida asosiy vositalarni amortizatsiya qilish jarayoni, uning iqtisodiy mazmuni, amortizatsiya hisoblash usullari, xarajatlarni shakllantirishdagi roli hamda bu jarayonning moliyaviy natijalarga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilinadi. Amortizatsiya — bu asosiy vositalar qiymatini ularning foydalanish davri mobaynida bosqichma-bosqich mahsulot tannarxiga o‘tkazish tizimi bo‘lib, korxonaning real moliyaviy barqarorligini ta’minlaydigan eng muhim hisob-kredit mexanizmlaridan biri hisoblanadi. Tezisda amaliy misollar, zamonaviy buxgalteriya standartlari, normativ yondashuvlar va korxonalarda uchraydigan muammolar ham ko‘rib chiqiladi.