HUQUQIY MASLAXATCHI CHATBOTLAR VA ULARNING IMKONIYATLARI - Absamatov Shohjahon, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada huquqiy maslaxatchi chatbotlar va ularning imkoniyatlari haqida batafsil ko’rib chiqamiz.Maqolada maslaxatchi chatbotlarning asosiy yo’nalishlari,fuqorolar, advokatlar va davlat organlariga ko’rsatadigan yordami tahlil qilinadi va shuningdek ularning afzalliklari va kamchiliklari haqida ham to’xtalib o’tamiz.Amerika, Rossiya ,Estoniya va Singapur davlatlarining tajribalari ham ushbu maqoladan joy olgan hisoblanadi.Tadqiqot natijalari shuni ko’rsatadiki, huquqiy maslaxatchi chatbotlar huquq tizimini modernizatsiya qilish va aholining huquqiy xizmatlardan foydalanish imkoniyatlarini kengaytirishga xizmat qiladi.