ATROF MUHIT VA UNDAGI O‘ZGARISHLAR: QISHLOQ VA SHAHAR EKOLOGIYASI - Mirkomilova Rayxona ,Gʻaniyeva Tohiraxon, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada atrof muhitdagi o‘zgarishlar, ekologik muammolarning sabablari va oqibatlari, shuningdek qishloq hamda shahar ekologiyasining o‘ziga xos jihatlari keng yoritilgan. Maqolada inson faoliyatining tabiatga ta’siri, havo, suv va tuproq ifloslanishi, biologik xilma-xillikning kamayishi kabi dolzarb masalalar tahlil qilingan. Shuningdek, atrof muhitni asrash bo‘yicha amaliy yechimlar, ekologik siyosatning roli va aholining ekologik madaniyatini oshirish masalalari ham ko‘rib chiqilgan.