ATROF MUHIT VA UNING AHAMIYATI - Kozimjonova Nozima,Tohira G’aniyeva, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada atrof muhitning umumiy holati, qishloq va shahar ekologiyasidagi o‘ziga xos muammolar hamda ularning inson hayotiga ta’siri yoritilgan. Havo, suv va tuproqning ifloslanishi, chiqindilar ko‘payishi, yashil hududlarning qisqarishi kabi ekologik o‘zgarishlarning sabablari tahlil qilingan. Shuningdek, atrof muhitni asrash bo‘yicha amaliy yechimlar, ekologik madaniyatni shakllantirish va tabiiy resurslardan oqilona foydalanishning ahamiyati haqida fikr yuritilgan. Maqola ekologik muammolarga befarq bo‘lmaslik va har bir insonning tabiatni asrashdagi shaxsiy mas’uliyatini ta’kidlaydi.