BO’LAJAK TARIX O’QITUVCHILARINING PEDAGOGIK MAHORATINI AKMEOLOGIK YONDASHUV TEXNOLOGIYASINI QO‘LLASH ORQALI RIVOJLANTIRISH - Isroilov Qobuljon Toshtemirovich, Mardonova Shaxzoda Shokirovna, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bo‘lajak tarix o‘qituvchilarining pedagogik mahoratini akmeologik yondashuv texnologiyalarini qo’llash orqali rivojlantirishning ilmiy-pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Akmeologiya konsepsiyasi orqali shaxsning kasbiy va shaxsiy rivojlanish jarayonlari o‘rganilib, pedagogik amaliyotda samarali qo‘llash usullari taklif etiladi. Maqolada tarix o‘qituvchilarining pedagogic mahoratini yuksaltirishda yangi texnologiyalar va metodikalar integratsiyasi, ularning kasbiy o‘sishga ta’siri hamda ta’lim jarayonidagi amaliy qo‘llanilishi haqida fikrlar bayon etiladi. Kalit so‘zlar: Tarix o‘qituvchilari, pedagogic mahorat, kasbiy tayyorgarlik, akmeologik yondashuv, pedagogik texnologiyalar, kasbiy rivojlanish, kasbiy malaka, shaxsiy rivojlanish, ta’lim jarayoni, kasbiy kompetentsiyalar, innovatsion yondashuv, o‘quv jarayonini tashkil etish.