KONTUR UZUNLIGIGA ASOSLANGAN TASVIRLARNI TANIB OLISHNING MATEMATIK MODELI VA EKSPERIMENTAL TAHLILI - Samandarov Ilxomjon Rasulovich¹, Miratoyev Zoxidjon Mirvaliyevich, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu tezisda tasvirlarning kontur uzunligiga asoslangan 1D descriptor modeli taklif etiladi. Model kontur bo‘ylab lokal og‘irliklangan uzunliklarni yig‘ish orqali tasvirni bitta skalyar qiymat bilan ifodalaydi. Tajribalar shuni ko‘rsatdiki, model hisoblash tezligi bo‘yicha samarali, biroq lokal kontur geometriyasini ifodalay olmagani sababli kompleks konturlarda aniqlik pasayadi.