O‘ZBEK TILIDA SO‘Z TURKUMLARI TASNIFI MASALALARI - Arabboyeva Maxfuzaxon Akramjonovna,; Jabborova Muxlisa Ravshanjon qizi, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Maqolada so’z turkumlarining daslabki o’rganiish davri va uning rivojlanish bosqichlari, shuningdek o’zbek tilshunosligi, morfologiya va sintaksis bo’limlarining shakllanishiga oid tadqiqotlar tahlil qilngan. o‘zbek tilida so‘z turkumlari tasnifi masalalariga oid mavjud materiallar o’rganilib tegishli xulosa va tavsiyalar berilgan.