QADIMGI BAQTRIYA DAVLATI VA UNING IJTIMOIY-IQTISODIY HAYOTI - Saidov Javohir Olimjon o’gli,; Akbarova Hakima Abduvohidovna, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada asosan, Qadimgi Baqtriya davlatining tashkil topishi, chegaralari va ijtimoiy-iqtisodiy hayoti haqida ma’lumot beriladi. Shuningdek qadimdan ma’lum bo’lgan Baqtriya davlati haqida qadimgi yunon olimlari va Avesto manbalarida keltirilgan ma’lumotlar, bu davlat tomonidan olib borilgan harbiy yurishlar, shuningdek Ahamoniylar sulolasi davrida yuritilgan siyosat va Baqtriya davlatining madaniy hayoti haqida to’liq ma’lumot beriladi.