O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI QUROLLI KUCHLARI TASHKIL TOPGANINING 34 YILLIGI DAVLATCHILIK, MILLIY XAVFSIZLIK VA HARBIY TA’LIM TIZIMI RIVOJIDA - Mamatov Farhod Xolpo‘latovich, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada O‘zbekiston Respublikasi Qurolli Kuchlarining tashkil topish tarixi, huquqiy asoslari, bosqichma-bosqich rivojlanishi, bugungi kundagi jangovar tayyorgarligi, harbiy ta’lim tizimi va yoshlarni vatanparvarlik ruhida tarbiyalashdagi o‘rni ilmiy-nazariy asosda keng tahlil qilinadi. Shuningdek, chaqiruvga qadar boshlang‘ich harbiy tayyorgarlik fanining jamiyat va davlat xavfsizligidagi ahamiyati yoritib beriladi