BOSHLANĢICH TA'LIMDA RAQAMLI TA'LIM MUHITINI TASHKIL ETISH ORQALI O'QUVCHILARNING O'QUV FAOLLIGINI RIVOJLANTIRISH - Navoiy innovatsiyalar universiteti talabasi Sharipova Umida Sheraliyevna Navoiy innovatsiyalar universiteti o’qituvchisi pedagogika fanlari bo’yicha falsafa doktori(PhD) Ismoilova Malika Erkinovna (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida raqamli ta’lim muhitini tashkil etishning pedagogik ahamiyati hamda uning o‘quvchilarning o‘quv faolligini rivojlantirishdagi o‘rni yoritilgan. Tadqiqotda raqamli ta’lim resurslari, interaktiv platformalar va axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan samarali foydalanish orqali o‘quvchilarning bilishga bo‘lgan qiziqishini oshirish, mustaqil fikrlash va faol ishtirok etish ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining yosh va psixologik xususiyatlarini hisobga olgan holda raqamli ta’lim muhitini loyihalash bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi. Maqola natijalari ta’lim jarayonini zamonaviylashtirish hamda o‘quvchilarning ta’lim samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.