WEA LOYIHASI UCHUN MA’LUMOTLAR BAZASINI ISHLAB CHIQISH - Raxmatov Ilxom Ablakimovich, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada WEA (Web-based Enterprise Application / Web-Enabled Application) loyihalari uchun ma’lumotlar bazasini ishlab chiqishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Zamonaviy axborot tizimlarida ma’lumotlar bazasi asosiy tarkibiy qism bo‘lib, tizimning barqarorligi, xavfsizligi va samaradorligini ta’minlaydi. Tadqiqot jarayonida WEA loyihalarida ma’lumotlar bazasini loyihalash bosqichlari, normalizatsiya jarayoni, ma’lumotlar modeli, xavfsizlik masalalari va optimallashtirish usullari yoritilgan. Maqola natijalari WEA asosida ishlab chiqilayotgan axborot tizimlari uchun amaliy ahamiyatga ega.