QORAQALPOQ ADABIYOTINING SHARQ XALQLARI ADABIYOTI BILAN ALOQALARI - Dawletalieva Zaxima (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada Qoraqalpoq adabiyotining Sharq xalqlari, xususan turkiy, fors-tojik va arab adabiy an’analari bilan tarixiy-madaniy aloqalari, o‘zaro ta’sir yo‘nalishlari hamda bu jarayonlarning qoraqalpoq milliy adabiyoti taraqqiyotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Folklor, mumtoz adabiyot va zamonaviy adabiy jarayonlar misolida adabiy integratsiyaning asosiy komponentlari yoritiladi