VIRTUAL LABORATORIYALARNI ISHLAB CHIQISH VA ULARNI MASOFAVIY TAʼLIMDA QOʻLLASH - Saydullayev Marat Sayidaliyevich (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimida raqamli texnologiyalarning tutgan o‘rni, xususan, virtual laboratoriyalarni ishlab chiqish va ularni masofaviy ta’lim jarayonida qo‘llash masalalari batafsil yoritiladi. Virtual laboratoriyalar o‘quvchilarning nazariy bilimlarini amaliy ko‘nikmalar bilan uyg‘unlashtirish, xavfsiz va tejamkor muhitda tajribalar o‘tkazish imkonini beradi. Maqolada virtual laboratoriyalarning mohiyati, ularni yaratish bosqichlari, texnologik asoslari, pedagogik afzalliklari hamda masofaviy ta’limdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, virtual laboratoriyalarni joriy etishdagi muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.