MEXANIZATSIYA — MEHNAT UNUMDORLIGINI OSHIRISH OMILI - Ochilboyev Adham Jalol oʻgʻli, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada mexanizatsiyaning mehnat unumdorligini oshirishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Ishlab chiqarish jarayonlariga zamonaviy texnika va mexanizmlarni joriy etish orqali mehnat samaradorligini oshirish, vaqt va resurslarni tejash imkoniyatlari yoritib berilgan. Shuningdek, mexanizatsiyaning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri va ishlab chiqarish jarayonlaridagi ahamiyati ko‘rib chiqilgan.