O'ZBEK TILIDA NUTQ MADANIYATINI SHAKILLANTIRISHNING LINGUISTIC ASOSLARI - Anorqulova Ruxshona (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tilida nutq madaniyatini shakllantirishning lingvistik asoslari tahlil qilinadi. Nutq madaniyatining til me’yorlari, adabiy til qoidalari, leksik, grammatik va stilistik jihatlari yoritiladi. Shuningdek, nutq madaniyatining jamiyatdagi kommunikativ samaradorlikni oshirishdagi o‘rni hamda tilshunoslik fanlari bilan o‘zaro bog‘liqligi ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari nutq madaniyatini rivojlantirishda lingvistik omillarning muhim ahamiyatga ega ekanini ko‘rsatadi.