INKLYUZIV TA’LIM SHAROITIDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING PSIXOLOGIK MOSLASHUVI - Raximova Moxima Sobirovna (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning inklyuziv ta’lim tizimiga moslashuv jarayoni, uning psixologik mexanizmlari va ularni belgilovchi omillar ilmiy asosda tahlil qilingan. Emotsional, ijtimoiy va kognitiv moslashuv komponentlari, pedagogik va psixologik qo‘llab-quvvatlash strategiyalari hamda oila va muassasa muhitining ta’siri yoritilgan. Tadqiqot natijalari inklyuziv muhitning to‘g‘ri tashkil etilishi bolalarning rivojlanish sur’ati, ijtimoiylashuvi va o‘ziga bo‘lgan ishonchini sezilarli darajada oshirishini ko‘rsatadi.