FUQAROLARNIG SHAXSIY HUQUQ VA ERKINLIKLARI HAMDA ULARNI AMALGA OSHIRISHDA XORIJIY DAVLATLARNING TAJRIBALARI - Ikromjon Nodirbek o‘g’li, Muzaffarov; Nasiba Anvarjon qizi, Adxamova (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada fuqarolarning shaxsiy huquq va erkinliklarini ta’minlash, ularni xalqaro tajriba asosida rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, xorijiy davlatlarda inson huquqlarini himoya qilish tizimi va O‘zbekiston Respublikasida olib borilayotgan islohotlar o‘rtasidagi o‘xshashlik va farqlar yoritib beriladi.