ISLOMIY MOLIYANING RIVOJLANISH TARIXI VA OʻZBEKISTONDA JORIY ETILISHINING HUQUQIY-IQTISODIY TAHLILI - Mashhura Baxrom qizi , Qahhorova (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada islomiy moliyaning jahon miqyosidagi rivojlanish tarixi va Oʻzbekiston Respublikasida mazkur tizimni joriy etish jarayoni tahlil qilingan. Maqolada islomiy moliyaviy tizimning asosiy bosqichlari, global statistik koʻrsatkichlar, shuningdek Oʻzbekiston Prezidentining islom moliyasini rivojlantirishga qaratilgan Farmon va Qarorlari batafsil koʻrib chiqilgan. Tadqiqot natijasida islomiy moliyaning an'anaviy moliya tizimiga nisbatan afzalliklari, davlat tomonidan qabul qilingan tartibga soluvchi hujjatlar samaradorligi va mamlakat iqtisodiyoti uchun istiqbollari baholangan.