ERKIN KURASHDA USLUBLAR XILMA-XILLIGI MUSOBAQALAR STRATEGIYASI VA NATIJALARIGA TA'SIRINI TAHLIL QILISH - Xudaybеrganov Zair Baxramovich Urganch Olimpiya va paralimpiya sport turlariga tayyorlash markazi murabbiyi, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ma'lumki, erkin kurash — yakkakurash sport turlaridan biri. Ikki sportchining bir nechta sport usullari orqali bajaradigan harakatlari orqali bahslashiladi. Yunon-rum kurashidan farqli oʻlaroq bu sport turida sportchini oyoqlaridan ushlab usul qoʻllash mumkin. Ushbu maqolada erkin kurashda uslublar xilma-xilligi musobaqalar strategiyasi va natijalariga ta'sirini tahlil qilish xususida so'z yuritildi.