GLOBALLASHUV DAVRIDA AXBOROT URUSHI VA UNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - F.T.Shaymanov (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv sharoitida axborot urushining jamiyat ongiga bevosita ta’sir ko‘rsatishi ochib berilgan. Shu bilan birga, globallashuv sharoitida axborot urushining raqamli texnologiyalar, ijtimoiy tarmoqlar va ommaviy axborot vositalari orqali tezkor va keng ko‘lamda olib borilishi yoritib berilgan. Axborotni manipulyatsiya qilish, yolg‘on ma’lumotlar tarqatish va jamoatchilik fikrini boshqarish uning asosiy xususiyatlari asoslab berilgan.