УЗБЕК МИЛЛИЙ АСАРЛАРИ ТАРЖИМАСИНИНГ ЛИНГВОКОГНИТИВ АСПЕКТЛАРИ - Эзоза Кодир қизи , Азамова (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Ушбу мақолада ўзбек миллий асарларини таржима қилиш жараёнининг лингвокогнитив жиҳатлари таҳлил қилинади. Таржима жараёнида тил, тафаккур ва маданият ўртасидаги ўзаро боғлиқлик, когнитив моделлар, концептуал тизимлар ҳамда миллий менталитетнинг акс этиши кўриб чиқилади. Шунингдек, миллий асарлардаги маданий-ментал бирликларнинг бошқа тилларга таржима қилинишида юзага келадиган муаммолар ва уларни ҳал қилиш йўллари ёритилади.