IQLIM O‘ZGARISHI SHAROITIDA YASHIL IQTISODIYOTGA O‘TISHNING IQTISODIY VA EKOLOGIK AHAMIYATI - M.Siddiqova T.Ergashev , O‘.Jo‘rayeva (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada iqlim o‘zgarishi sharoitida yashil iqtisodiyotga o‘tishning iqtisodiy va ekologik ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda atrof-muhit muhofazasi, resurslardan samarali foydalanish va chiqindilarni kamaytirish orqali barqaror rivojlanishga erishish masalalari yoritilgan. Shuningdek, ekologik omillar va iqtisodiy ko‘rsatkichlar o‘rtasidagi bog‘liqlik nazariy hamda tahliliy yondashuvlar asosida ko‘rib chiqilgan. Natijalar yashil iqtisodiyotga o‘tish nafaqat ekologik barqarorlikni ta’minlashi, balki iqtisodiy o‘sishni ham rag‘batlantirishini ko‘rsatadi.