ATROF-MUHIT MUHOFAZASIDA YASHIL TEXNOLOGIYALAR VA INNOVATSIYALARNING ROLI - M.Siddiqova T.Ergashev , O‘.Jo‘rayeva (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada atrof-muhit muhofazasida yashil texnologiyalar va innovatsiyalarning ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda ekologik muammolarni kamaytirishda zamonaviy texnologiyalar, qayta tiklanuvchi energiya manbalari va innovatsion yondashuvlarning o‘rni ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, yashil texnologiyalarning iqtisodiy samaradorligi va barqaror rivojlanishga ta’siri ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, yashil innovatsiyalarni joriy etish ekologik barqarorlikni ta’minlash bilan birga iqtisodiy o‘sishni ham rag‘batlantiradi [1].