INNOVATSION TA'LIM TEXNOLOGIYALARI DARS JARAYONIDA QO'LLASH MEXANIZMI - Nargiza, Hodiyeva (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Bugungi kunda ta'lim sifatini oshirish va o'quvchilarning faolligini ta'minlashda innovatsion ta'lim texnologiyalarini dars jarayoniga integratsiya qilish muhim ahamiyat kasb etmoqda. Ushbu maqola innovatsion texnologiyalarni, xususan, interfaol usullar, raqamli resurslar va loyihaviy yondashuvlarni dars jarayonida samarali qo'llash mexanizmlarini tahlil qiladi. Ularning o'quvchilarning tanqidiy fikrlashini, ijodkorligini va mustaqil o'rganish ko'nikmalarini rivojlantirishdagi rolini yoritadi. Shuningdek, amaliy tavsiyalar va muvaffaqiyatli tajribalar misollari orqali pedagoglarga ushbu texnologiyalarni o'z darslariga tatbiq etish bo'yicha yo'nalishlar beriladi.