BIOLOGIYA DARSLARIDA MUSTAQIL TA’LIMNI TASHKIL ETISH METODLARI - Kamol Qobil o’g’li , Ravshanov (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada biologiya darslarida mustaqil ta’limni tashkil etishning nazariy asoslari, zamonaviy metodlari va samaradorligini oshirish yo‘llari yoritilgan. Mustaqil ta’limning o‘quvchilarda bilimlarni mustahkamlash, tanqidiy fikrlashni rivojlantirish, ilmiy dunyoqarashni shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, biologiya faniga xos amaliy topshiriqlar, loyiha ishlari, kuzatishlar va tajribalar asosida mustaqil ta’limni tashkil etish usullari ko‘rsatib berilgan.