PARA-TAEKVONDOCHILARNING HIMOYAVIY FUNKSIYALARINI RIVOJLANTIRISHNING ILMIY-METODIK ASOSLARI - To‘lqinova Shoxistaxon Qaxramon qizi (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada para-taekvondo (K40 klassifikatsiyasi) sportchilarining oʻquv-mashgʻulot jarayonida himoya funksiyalarini rivojlantirishning oʻziga xos xususiyatlari, usullari va biomexanik qonuniyatlari tahlil qilinadi. Yuqori malakali para-taekvondochilarning jismoniy imkoniyatlaridan kelib chiqqan holda, ularning texnik-taktik tayyorgarligini, xususan, himoyaviy harakatlar samaradorligini oshirish boʻyicha ilmiy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Shuningdek, vestibulyar apparat barqarorligi va muvozanatni saqlash koordinatsiyasining himoya tizimidagi oʻrni yoritib berilgan.