JUMEK ASQAROVICH OʻRINBOYEVNING PEDAGOGIK MEROSI VA UNING BUGUNGI KUNDAGI AHAMIYATI - Taganova Zulfiya Bazarbayevna, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada taniqli pedagog olim, professor Jumek Asqarovich Oʻrinboyevning pedagogik faoliyati, qoraqalpoq tilidagi ilk milliy darsliklarni yaratishdagi hissasi hamda ilmiy-tashkiliy merosi tahlil qilingan. Tadqiqotda olimning Qoraqalpogʻiston xalq taʼlimi va maktablar tarixini shakllantirishdagi oʻrni yoritilgan. Shuningdek, J.A.Oʻrinboyev ilgari surgan boshlangʻich taʼlim metodikasi tamoyillari va ilmiy gʻoyalarining bugungi kunda mamlakatimizda amalga oshirilayotgan zamonaviy taʼlim islohotlaridagi dolzarbligi va amaliy ahamiyati asoslab berilgan.