MADANIYATLARARO KOMMUNIKATSIYADA TIL TO‘SIQLARINI BARTARAF ETISHNING SAMARALI STRATEGIYALARI - Saburova Shaxlo Ixtiyor qizi; Normurodova Sevara Shaydul qizi (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: hbu maqolada madaniyatlararo kommunikatsiya jarayonida yuzaga keladigan til to‘siqlari va ularning insonlar o‘rtasidagi o‘zaro tushunishga ta’siri tahlil qilinadi. Muallif til farqlari, semantik noaniqliklar, madaniy kontekstning yetarli darajada anglanmasligi kabi omillarni asosiy muammo sifatida ko‘rsatadi. Shuningdek, maqolada til to‘siqlarini bartaraf etishning samarali strategiyalari, jumladan, oddiy va aniq nutqdan foydalanish, madaniy sezgirlikni rivojlantirish, faol tinglash ko‘nikmalarini shakllantirish hamda zamonaviy texnologiyalardan foydalanish masalalari yoritiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, kommunikativ kompetensiyani rivojlantirish va madaniyatlararo bilimlarni oshirish til to‘siqlarini kamaytirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Mazkur maqola xalqaro muloqot, ta’lim va biznes sohalarida faoliyat yurituvchi mutaxassislar uchun amaliy ahamiyatga ega.