ELEKTROMAGNIT MAYDONNING MODDA VA TIRIK TOʻQIMALARGA TASIRI - Anorboyeva Maryam Asatullayevna; Ubaydullayeva Vazira Pachchaxonovna (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda elektromagnit maydonning fizik tabiati hamda uning modda va tirik to‘qimalarga ta’siri yoritilgan. Elektromagnit nurlanishning elektr va magnit tarkibiy qismlari, ularning modda bilan o‘zaro ta’siri hamda biologik tizimlarga ko‘rsatadigan fizik va biologik ta’sirlari tahlil qilindi. Ishda elektromagnit maydonning hujayra membranasi, nerv tizimi, qon aylanishi va biologik jarayonlarga ta’siri ko‘rib chiqildi. Shuningdek, elektromagnit maydonlarning tibbiyot, fizioterapiya va diagnostika sohalaridagi qo‘llanilishi yoritildi.