ELEKTR MAYDONI, ELEKTR TOKI VA ULARNING TIBBIY ASBOB- USKUNALARDA QOʻLLANILISHI - Quvondiqova Yoqutoy Odil qizi; Ubaydullayeva Vazira Pachchaxonovna (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda elektr maydoni va elektr tokining fizik asoslari hamda ularning zamonaviy tibbiy asbob-uskunalarda qo‘llanilishi yoritilgan. Elektr maydonining biologik to‘qimalarga ta’siri, elektr tokning terapevtik va diagnostik imkoniyatlari tahlil qilindi. Ishda elektrokardiografiya, elektroensefalografiya, defibrillyator, elektroforez, magnit-rezonans tomografiya va fizioterapevtik qurilmalarda elektr hodisalarining qo‘llanishi ko‘rib chiqildi. Shuningdek, elektr xossalarining tibbiy texnologiyalar rivojlanishidagi ahamiyati yoritildi.