ZAMONAVIY FIZIK TADQIQOT USULLARINING KIMYO, TIBBIYOT VA BIOTEXNOLOGIYADAGI O`RNI - Gulsevar Tojinorova Ilhom qizi,; Ubaydullayeva Vazira Pachchaxonovna, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy fizik tadqiqot usullarining kimyo, tibbiyot va biotexnologiya sohalaridagi ilmiy-amaliy ahamiyati yoritilgan. Spektroskopiya, xromatografiya, mikroskopiya, magnit-rezonans va rentgen-diagnostika kabi metodlarning moddalarning tarkibi va tuzilishini aniqlash, biologik tizimlarni o‘rganish hamda kasalliklarni erta aniqlashdagi o‘rni tahlil qilindi. Tadqiqot adabiyotlar tahlili, qiyosiy baholash va umumlashtirish usullariga asoslandi. Natijalar mazkur metodlarning yuqori aniqlik, tezkorlik va ishonchlilikka ega ekanini, shuningdek, yangi dori vositalari, biomateriallar va innovatsion diagnostika texnologiyalarini ishlab chiqishda muhim omil bo‘lib xizmat qilishini ko‘rsatadi.