OPTIK TOLALAR VA ULARNING TIBBIYOTDA QOʻLLANILISHI - Ubaydullayeva Vazira; Solikjonov Elyorjon (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Optik tolalar zamonaviy tibbiyotda keng qoʻllaniladigan muhim texnologiyalardan biridir. Ushbu maqolada optik tolalarning tuzilishi, ishlash prinsipi va ularning tibbiyot sohasidagi turli xil ilovalari atroflicha koʻrib chiqiladi. Xususan, endoskopiya, lazer jarrohligi, diagnostika va bio-sezish tizimlarida optik tolalarning ahamiyati tahlil qilinadi. Ularning moslashuvchanligi, yorugʻlikni yuqori aniqlikda uzatish qobiliyati va minimal invazivlik imkoniyatlari zamonaviy tibbiy amaliyotda qanday inqilobiy oʻzgarishlar yaratayotgani yoritiladi. Maqola optik tolalarning tibbiyotdagi hozirgi holati va kelajakdagi rivojlanish istiqbollariga bagʻishlangan.