ORGANIZIMGA O'ZGARUVCHAN ELEKTR MAYDON BILAN TA'SIR ETISH - Yoʻldosheva Zuhra,; Ubaydullayeva Vazira, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqola organizmlarga o'zgaruvchan elektr maydonlarning ta'sirini kompleks o'rganishga bag'ishlangan. Unda elektr maydonlarning hujayra va to'qimalar darajasidagi mexanizmlari, shuningdek, ularning fiziologik jarayonlarga ta'siri tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari ushbu texnologiyaning tibbiyot va biotexnologiyadagi potentsial terapevtik va diagnostik qo'llanilishini ko'rsatadi. Xususan, turli chastota va intensivlikdagi maydonlarning biologik javoblarga ta'siri muhokama qilinadi. Maqola ushbu sohadagi kelajakdagi tadqiqot yo'nalishlarini belgilab beradi. Kalit so‘zlar: Elektr Maydon, O'zgaruvchan Tok, Biologik Ta'sir, Hujayra Reaksiyasi, Fiziologiya, Terapiya, Diagnostika, Bioelektromagnetizm