ELEKTROLIT ERITMALARDA ELEKTR OʻTKAZUVCHANLIKNING FIZIK XOSSALARI VA BIOELEKTRIK JARAYONLAR - Salimboyeva Munisa Umarjon qizi; Ubaydullayeva Vazira Pachchaxonovna (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda elektrolit eritmalarda elektr o‘tkazuvchanlikning fizik asoslari hamda uning bioelektrik jarayonlardagi ahamiyati yoritilgan. Elektrolit eritmalarda ionlarning harakati, konsentratsiya, harorat va ionlarning gidratlanish darajasi elektr o‘tkazuvchanlikka ta’sir etuvchi asosiy omillar sifatida tahlil qilindi. Ishda biologik suyuqliklarning elektr xossalari, nerv impulslari hosil bo‘lishi, hujayra membranasidagi ion almashinuvi hamda bioelektrik jarayonlarning fizik mohiyati ko‘rib chiqildi. Shuningdek, elektrolitlarning tibbiyot va biofizikadagi amaliy qo‘llanishlari yoritildi.