OILAVIY ZO‘RAVONLIKDAN JABRLANGAN AYOLLARGA YORDAM KO‘RSATISHDA KRIZIS NAZARIYALARINING QO‘LLANILISHI - Tagaymuradova Gulchehra Tuychiyevna; Alloqulova Marhabo Alibekovna (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oilaviy zo‘ravonlikdan jabr ko‘rgan ayollarga psixologik va ijtimoiy yordam ko‘rsatishda krizis (inqiroz) nazariyalarining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda inqirozli vaziyatlarning dinamikasi, jabrlanuvchilarning ruhiy holatiga ta’siri hamda krizis intervensiyasi (aralashuvi) modellarining amaliy samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Muallif oilaviy nizolarni bartaraf etishda qisqa muddatli va maqsadli yordam ko‘rsatish usullarini tizimlashtiradi. Maqolada krizis nazariyalarini qo‘llash orqali ayollarning psixologik barqarorligini tiklash va ularning ijtimoiy reabilitatsiyasi uchun taklif hamda tavsiyalar ishlab chiqilgan.