JUMEK ASQAROVICH O‘RINBOYEVNING PEDAGOGIK QARASHLARI - Ataxanova Lobar Egamberganovna (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Annatatsiya: Pedagogika — insonni o‘qitish, tarbiyalash va rivojlantirish haqidagi fan hisoblanadi. Pedagogik fikrlar esa ta’lim va tarbiya jarayoniga oid g‘oyalar, qarashlar va nazariyalarni o‘z ichiga oladi. Har bir jamiyatning taraqqiyoti ta’lim tizimi bilan chambarchas bog‘liq. Shu sababli pedagogik fikrlar qadim zamonlardan buyon rivojlanib kelgan.