NEMIS TILI DARSLARIDA O‘QISH KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA SUN’IY INTELLEKTNING AHAMIYATI - Bo‘ribayeva Sharofat Abduraxmanovna (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola chet tili darslarida o‘qish kompetensiyasini rivojlantirishda sun'iy intellekt (SI) texnologiyalarining o‘rni va ahamiyatiga bag‘ishlangan. Maqolada o‘qish retseptiv nutq faoliyati sifatida gapirish ko‘nikmasini rivojlantirishda va talabalar hamda o‘quvchilar motivatsiyasini oshirishda muhim vosita sifatida xizmat qilishi xususida ham to‘xtalib o‘tilgan. Shuningdek, sun'iy intellekt vositalarining o sun'iy intellekt quv jarayonini samarali tashkil qilishdagi beqiyos imkoniyatlari tahlil qilinadi.