KUNGABOQAR (HELIANTHUS ANNUUS L.) URUG‘LARINING UNUVCHANLIK KO‘RSATKICHLARIGA SAQLASH MUDDATLARINING TA’SIRI - R.Qurbonova; M.Tojiqulova; O‘.Jumanov; J.Djabborov (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Kungaboqar (Helianthus annuus L.) ning KGU-844, KGU-732, KGU-267, KGU-186, KGU-227 liniyalari 1, 2 va 3 yillik saqlangan urug‘larining unuvchanligiga saqalsh muddatlarini ta’siri aniqlangan. KGU-844 liniyasi uch yil davomida eng yuqori unuvchanlik energiyasini saqlab qolganligi sababli genbank sharoitlarida uzoq muddat saqlash uchun istiqbolli genotip sifatida baholandi. KGU-267 va KGU-186 liniyalari ham nisbatan barqaror natijalarni namoyon etdi. KGU-227 liniyasida esa fiziologik qarish jarayonlari tezroq kechganligi sababli urug‘larni qayta yangilab turish tavsiya etiladi.