BO‘LAJAK INGLIZ TILI O‘QITUVCHILARIDA AQLLI (SMART) TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH KO‘NIKMASINI RIVOJLANTIRISH BO‘YICHA TAJRIBA-SINOV ISHLARI - Fayzullayeva Dilnoza Ubaydulloyevna (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada bo‘lajak ingliz tili o‘qituvchilarida aqlli (smart) texnologiyalardan foydalanish ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan tajriba-sinov ishlari natijalari yoritilgan. Tadqiqot davomida ishlab chiqilgan didaktik modelning samaradorligi pedagogik eksperiment asosida tekshirildi. Tajriba-sinov ishlari to‘rt bosqichda tashkil etilib, talabalar tayyorgarligining motivatsion, kognitiv va faoliyat komponentlari bo‘yicha o‘zgarishlari tahlil qilindi. Olingan natijalar bo‘lajak ingliz tili o‘qituvchilarining aqlli texnologiyalar bilan ishlashga tayyorgarlik darajasini sezilarli darajada oshirish imkonini berishini ko‘rsatdi.