ZAMONAVIY INGLIZ TILIDA NEOLOGIZMLARNING PAYDO BO‘LISH TARIXI VA SABABLARI: “SELFIE” VA “BLOG” SO‘ZLARI MISOLIDA - Fayzullayeva Dilnoza Ubaydulloyevna (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy ingliz tilida keng tarqalgan ikki neologizm – selfie va blog so‘zlarining paydo bo‘lish tarixi, shakllanish jarayoni hamda ularning tilga kirib kelishiga sabab bo‘lgan ijtimoiy, texnologik va madaniy omillar tahlil qilinadi. Shuningdek, neologizmlarning til taraqqiyotidagi o‘rni va kommunikativ ehtiyojlarni qondirishdagi ahamiyati yoritiladi.