ANGLO-SAKSON HUQUQIDA SHARTNOMALAR ERKINLIGINING MUHIM ROLINI TUSHUNISH - A.Eshonqulov (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Shartnomalar erkinligi printsipi Anglo-Sakson huquqiy tizimlarining asosi bo‘lib, jismoniy shaxslar va yuridik shaxslarga o‘zlari xohlagancha muzokaralar olib borish va bitimlar tuzish avtonomiyasini ta’minlaydi. Shaxs erkinligi va shaxsiy avtonomiya g‘oyalariga asoslangan bu tamoyil anglo-sakson yurisdiktsiyalari doirasida huquqiy landshaftni shakllantirish va iqtisodiy rivojlanishni rag‘batlantirishda muhim rol o‘ynadi.