ЯҚИН ЎТМИШДА ИНТЕРНЕТНИНГ РИВОЖЛАНИШИ МУМКИН БЎЛГАН ТУРЛИ ХИЛ МУАММОЛАР ВА МУҚОБИЛ РИВОЖЛАНИШ ЙЎЛЛАРИНИ ҲИСОБГА ОЛГАН ҲОЛДА БЕРИЛГАН БАШОРАТЛАР - Илхомбеков Жасурбек Илхомбек ўғли Тошкент давлат юридик университети мустақил изланувчиси, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ушбу мақолада бир неча йил аввал, яъни 2010-йил 25-августда Cisco ва Monitor Group консалтинг компаниясининг глобал бизнес тармоқлари бўлими “The Evolving Internet” (“Интернет Эволюцияси”) деб номланувчи эълон қилинган башоратлари қиёсий-ҳуқуқий жиҳатдан таҳлил қилинган. Мақолада келтирилган тўрт ҳил моделнинг бугунги кунга келиб қайси жиҳатлари амалиётда ўз тасдиғини топганлигига алоҳида тўхталиб ўтилган. Шунингдек, келтирилган моделларнинг бугунги кун Интернет тармоғи фаолияти нуқтаи назаридан таҳлил қилинган ва ҳар бир моделга алоҳида тўхталиб, аввалги берилган башоратларнинг ҳозирда қайсилари амалиётда ўзини оқлагани ёки аксинча эканлигига алоҳида тўхталиб ўтилган. Мазкур башоратларнинг мақолада қиёсий-ҳуқуқий таҳлил қилиниши, яқин ўтмишда глобал тармоққа қандай ёндашилганлиги ва ҳозирда уларнинг қайсилари ўзини оқлаганлиги ҳамда шу орқали бизнинг келажакда ушбу тармоққа бўлган ишончимиз ёки ёндашишимизни шакллантиради.