HAYOT BOR JOYDA, STRESS BOR - Mukaddas Xakimova (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Stress - organizmning stressorga nisbatan javob reaksiyasi. Hayot bor joyda stress bor, uning bo'lmasligi o'lim deganidir (G.Sele, 1956). Stress aslida “hayot” tushunchasiga hamohang. G. Sele bu muammoni ochiq-oydin yoritib berdi. Stress odam uchun xavf tug’dirmaydi. Distress xavflidir. Distress - organizmda psixofiziologik jarayonlarni izdan chiqaruvchi va unga falokatli ta'sir ko'rsatuvchi negativ omil. Stress esa ijobiy va salbiy turlarga ajratiladi.