ISHSIZLIKNI KAMAYTIRISH VA YOSHLARNI ISH BILAN TAMINLASH MUAMMOLARI VA ISTIQBOLLARI - Meyliva Nozima Orif qizi 1 kurs 101- 23 guruh talabasi, Xolmirzaev Toir Ro‘zimurodovich Iqtisodiyot kafedrasi stajyor o‘qituvchisi, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ishsizlik darajasini pasaytirish va yoshlar bandligini taʼminlash iqtisodiy oʻsish, ijtimoiy barqarorlik va individual farovonlikka taʼsir koʻrsatadigan muhim masalalardir. Ushbu maqola shu kabi muammolarni hal qilishdagu qiyinchiliklar va imkoniyatlar xususida muhokama qiladi. Ishsizlikni qisqartirish va yoshlar bandligi muammolari cheklangan ish imkoniyatlari, malakalarning nomutanosibligi, norasmiy iqtisodiyotga tayanish va gender tengsizliklarini o'z ichiga oladi. Bu muammolar yoshlarning barqaror va munosib mehnat bilan ta'minlanishiga to'sqinlik qilib, ishsizlik va to'liq bandlikning yuqori darajasiga olib keladi.