OILADA TARBIYAVIY YONDASHUVLARNING BOLA RUHIYATIGA SALBIY TA'SIRLARI - Norova Mahbuba Bekmurotovna Buxoro Viloyati G'ijduvon tumani 49-umumta'lim maktabi amaliyotchi psixologi (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqola oilada tarbiyaviy yondashuvlarning bola shaxsining rivojlanishiga ta'sir etuvchi salbiy omillar hamda tarbiyaning shaxs kamolotiga ta'siri haqida bo’lib. Oilada shunday vaziyatlar bo’ladiki, ota-ona va farzandlar qaysi yosh davrida bo’lishidan qatiy nazar o’z farzandlari nimani istashlarini hisobga olmaydilar. Buning oqibatida kelishmovchiliklar yuzaga keladi. Bu esa tarbiya jarayoning ota-onalar uchun yanada qiyinlashib, murakkablashib borishga sabab bo’ladi, bugungi kundagi asosiy e’tiborimizni qaratayotgan oila tarbiyasidagi obyektiv va subyektiv omillar haqida bahs yuritadi. Kalit so'zlar: Tarbiya, giperprotektsiya, o'ta kuchli axloqiy ma’suliyat, oilaviy diskriminatsiya, ziddiyatli tarbiya, ruhiyat.