МАСОФАВИЙ ТАЪЛИМДА ЯНГИ ТЕХНОЛОГИЯЛАРНИНГ ЖОРИЙ ЭТИЛИШИ ҲАМДА КАДРЛАР БОШҚАРУВ ИНТЕГРАЦИЯСИНИ ИШЛАБ ЧИҚАРИШ - Исаходжаева Зулфия Шухратуллаевна Ўзбекистон Республикаси Президенти ҳузуридаги Статистика агентлиги, Кадрлар малакасини ошириш ва статистик тадқиқотлар институти. Таянч доктарант (PhD) (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Тадқиқот натижаларининг амалий аҳамияти республикамизда аграр бизнес ва электрон тижорат соҳаларида мутахассисларин масофавий ўқитиш фаолиятини рақамли технологиялар тизимини соҳага оид истиқболли режа ва дастурларни тайёрлаш такомиллаштириш йўллари, тамойиллари, мезонлари, механизми бўйича олинган хулоса, назарий билимлардан Ўзбекистон Республикаси Олий таълим, фан ва инновациялар вазирлиги, вилоят ҳокимликлари, ОТМлари, таълим тизимида ўқув дастурлари, ўқув-услубий мажмуалари, маърузалар матни, ўқув қўлланмалар ва дарсликлар яратишда фойдаланиш мумкинлиги билан изоҳланади. Калит сўзлар Электрон тижорат, агарар бизнес, таьлим, платформа, масофавий ўқитиш, мутахассис.