ҲУҚУҚИЙ ОНГНИ РИВОЖЛАНТИРИШДА ҲУҚУҚИЙ МАДАНИЯТ ВА ЮРИДИК ТАЪЛИМНИНГ ЎРНИ - Aбдуллайева Шукуржон ТДЮУ қошидаги академик лицей ўқувчиси, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ҳуқуқий онг— бу жамиятда кишиларнинг ҳуқуқ тўғрисидаги қарашларидир, чунки ҳуқуқий нормалар жамиятнинг иқтисодий, сиёсий ва маданий ҳаётида кишилар ўртасида турли ижтимоий муносабатларни тартибга солишда муҳим рол ўйнайди. Аслида ҳуқуқ фанининг ҳам олий мақсади ҳам шунда,у одамлар ўртасидаги ижтимой муносабат,шу маънода уни тушуниш ҳуқуқий онгни англатади.