DZYUDOCHI QIZLARNING TAYYORGARLIK DARAJALARI OSHIRISH USLUBLARI - Nurmetova Iroda Ulug‘bekovna (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2023)
Bir nechta sport sohasidagi tadqiqotchilarning yillar davomidagi ilmiy izlanishlari sportchilarni shu qatorda sportchilar safidagi dzyudochi qizlarning ish faoliyatidagi tayyorgarlik xolatini jismoniy sifat ko‘rsatkich darajalarini oshirish orqali o‘quv-mashg‘ulot jarayonlarida qo‘llaniladigan vositalar, yuklama hajmining turli-tumanligi aytib o‘tilgan. Bazi ilmiy mutaxassislar jismoniy sifatlar haqida turlicha fikrlar yuritganlar va mashg‘ulotda asoslashga harakat qilganlar. Sportchilar va yakkakurash sport turlari sohasida shug‘ullanuvchilarning tarbiyalashning boshqa barcha turlaridagi singari, jismoniy tarbiya va sport mashg‘ulot jarayonlaridagi pedagogik tamoyillar (Elov A.N., Abdiev A.N., Usmonxo‘jaev T.S., Xolmuxammedov R.D., Arslonov Sh.A., Dadaboyev O.J., Aliyev I.B., Tangriyev A.T., Tangriyev A.J., va boshqalar) asosida bir qancha pedagogik vazifalar hal etiladi. Unda sportchining salomatlik darajasi, jismoniy sifatlarning har tomonlama rivojlanishi, sport mahorati va sportchilarning kundalik hayotiga jismoniy tarbiya va sport vositalarining singib ketishi erishilgan muvaffaqiyatlarning jiddiy ko‘rsatkichlari o‘z aksini topgan.