ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАР ПРОФИЛАКТИКАСИДА АХБОРОТ ТЕХНОЛОГИЯЛАРИ ЁРДАМИДА СОДИР ЭТИЛАДИГАН ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАРНИНГ ОЛДИНИ ОЛИШ ФАОЛИЯТИ - ИИВ Академияси курсанти Рузиева Мубинабону Содикжон кизи, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ушбу маколада Ҳуқуқбузарликлар профилактикасида ахборот технологиялари ёрдамида содир этиладиган ҳуқуқбузарликлар тушунчаси ва унинг асосий турлари, шунингдек, шу турдаги ҳуқуқбузарликларнинг замонавий кўриниши ҳамда олдини олишнинг ўзига хос хусусиятлари. Бундан ташкари, ҳуқуқбузарликлар профилактикасида ахборот технологиялари ёрдамида содир этиладиган ҳуқуқбузарликларнинг олдини олиш фаолиятининг ҳуқуқий асослари, айрим турдаги мавжуд муаоммо ва камчиликларни бартараф этиш бўйича бир қатор таклифлар. Ҳуқуқбузарликлар профилактикасида ахборот технологиялари ёрдамида содир этиладиган ҳуқуқбузарликларнинг олдини олиш бўйича илғор хориж тажрибаси тахлили ҳамда фаолиятини такомилаштириш йўналишлари ёритиб ўтилган. Калит сузлар: хукукбузарликлар прафилактикаси, ахборот техналогиялар, кибер жиноятчилар, пароларни мустахкамлаш, 2022-2023 йилар статистикалари, хавфсизлик тушунчалари, ахборот технологиялари ёрдамида содир этиладиган ҳуқуқбузарликларнинг олдини олиш бўйича илғор хориж тажрибаси, ахборотлаштириш миллий тизимини шакллантириш, компютер техникаси ва телекоммуникациялар, фуқароларнинг ахборотга нисбатан ўсиб бораётган эҳтиёжларини иложи борича тўлиқ қондириш,